У Львові чиновників пересадять на службові велосипеди

Львівська міськрада планує забезпечити своїх працівників службовими велосипедами та облаштувати кімнати для переодягання після поїздок

Про це 8 листопада під час наради повідомив директор комунального підприємства "Ратуша-сервіс" Ігор Кривко, передає Zaxid.net.

За його словами, уже розроблена концепція забезпечення міських чиновників службовими велосипедами під робочою назвою "Rovery.За!". Також уже розіслали анкети по усіх департаментах та управліннях міської ради, щоб з'ясувати точну кількість охочих використовувати службові велосипеди.

За його словами, можливі різні варіанти - коли придбають кілька велосипедів на одне управління чи департамент і його працівники користуватимуться велосипедами по черзі, за принципом велопрокату, або ж кожен велосипед закріплять як службовий за конкретним працівником.

Окрім того, у внутрішньому дворику ратуші, де розміщена міськрада, планують облаштувати криту велопарковку, де співробітники зможуть залишати не лише службові, а й власні велосипеди. Також планують облаштувати кімнати з індивідуальними шафами, де працівники зможуть перевдягнутися після поїздок велосипедами. 

Запустити велопроект для працівників мерії планують у квітні 2018 року, але скористатися ним зможуть лише ті, хто працює безпосередньо у приміщенні ратуші.

Загалом у штаті Львівської міськради працює близько 1600 співробітників, однак значна чаcтина їх працює в інших будівлях по усьому місту.