У Міносвіти назвали розміри нових стипендій

У Міністерстві освіти і науки України назвали розміри нових академічних та соціальних стипендій після їх підвищення на 18%

Про це інформує прес-служба Міністерства освіти.

Повідомляється, що академічна стипендія для учнів професійно-технічних навчальних закладів складе 490 грн. Для студентів ВНЗ І-ІІ рівня акредитації, які навчаються на молодшого фахівця або бакалавра звичайна стипендія складе 980 грн, а підвищена — 1250.

Студенти вишів ІІІ-ІV рівня акредитації, які навчаються на бакалавра, спеціаліста або магістра отримуватимуть звичайну стипендію (1300 грн) або підвищену - 1660 грн.

Згідно з даними Міносвіти, соціальні стипендії складуть для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також тих, хто залишився без батьків у період навчання у віці 18-23 років, у професійно-технічних навчальних закладах - 1180 грн, у вишах - 2360 грн.

Для інших осіб, які мають відповідні пільги соціальні стипендії складатимуть у професійно-технічних навчальних закладах - 450 грн, у вишах І-ІІ рівня акредитації – 890 грн, у вишах ІІІ-ІV рівня акредитації, наукових установах - 1180 грн.