У США на держпосаду вперше призначили трансгендера

В американському штаті Вірджинія трансгендер вперше в історії Сполучених Штатів Америки посіла державну посаду, ставши членом Палати делегатів

Про це повідомляє The Washington Post

Деніка Роем стане першим відкритим трансгендером на державній посаді в США. Раніше кандидата-трансгендера обирали в Нью-Гемпширі в 2012 році, але він не вступив на посаду, також трансгендер працював в парламенті штату Массачусетс на початку 1990-х років, але він не заявляв про свою трансгендерність під час агітації.

33-річна колишня журналістка Деніка Роем, яка почала змінювати стать чотири роки тому, була кандидатом від Демократичної партії і перемогла 73-річного республіканця Роберта Маршалла, який займав цю посаду більше 20 років та називав себе "головним гомофобом" штату.

Маршалл раніше відмовлявся від дебатів з Роем і говорив про неї в чоловічому роді. Роем ​​отримала на виборах 54,6% голосів, а Маршалл - 45,4%.

Крім того, їй вдалося зібрати майже в три рази більше грошей на кампанію, ніж Маршаллу - $500 тисяч. Велика частина пожертвувань надійшла від прихильників ЛГБТ з усієї країни.