Як захистити свої інтимні фото у Facebook: соціальна мережа тестує нову технологію

Facebook почав тестувати функції, які попереджають пересилання і публікацію чужих оголених знімків

Про це повідомляє ABC.

Facebook співпрацює з невеликим австралійським урядовим агентством, щоб попередити розповсюдження сексуальних та інтимних фото без згоди того, хто на них зображений.

Тим, хто переживає за те, аби пікантні фотографії не оприлюднили сторонні люди, вони пропонують відправити свої знімки “ню” собі ж в чат.

За словами комісара з електронної безпеки Джулі Інман Грант, як тільки зображення буде відправлене через Messenger, Facebook використовуватиме технологію “хеш”- створення цифрового відбитку або лінку. Ці зображення ніде не зберігатимуться: зберігати будуть лише посилання і далі використовуватимуть для цього штучний інтелект та інші технології.

"Тому, якщо хто намагатиметься завантажити те ж зображення, котре буде мати однакові цифри чи значення хешу, це фото завантажити буде неможливо”, - сказала Джулі Інман Грант.

Читайте також: Ісус, геї, мігранти та зброя. Реклама у Facebook, якою російські тролі сварили американців

Наразі програму тестують. Якщо все вдасться, то Facebook введе технологію, яка не дозволятиме з'являтися в мережі інтимним фотографіям власника, навіть якщо хакер спробує зламати акаунт, завантажити їх, щоб опублікувати.

Голова глобальної безпеки Facebook Антигон Девіс сказав, що Австралія — одна з чотирьох країн, яка бере участь в пілотній версії технології для попередження повторного обміну зображеннями на своїх платформах.