З "Ощадбанку" зникли арештовані $156,8 млн компанії Онищенка: НАБУ почало розслідування

НАБУ почало розслідування щодо співробітників "Ощадбанку" за фактом зникнення $156,8 млн, що належать компанії Quickpace Limited, яку пов'язують з нардепом-втікачем Олександром Онищенком

Про це повідомляє прес-центр Національного антикорупційного бюро. 

Зараз детективи намагаються встановити долю близько $156,8 мільйонів та 218,1 тисяч гривень, які належали компанії Quickpace Limited, пов’язаній з Онищенком. Ці гроші були арештовані на рахунках "Ощадбанку" в рамках розслідування так званої "газової справи".

У жовтні з'ясувалося, що ці гроші з рахунків банку зникли. В "Ощаді" це пояснили тим, що ці кошти нібито перерахували до державного бюджету на підставі вироку Краматорського суду Донецької області. Через цю ситуацію представники НАБУ допитали посадовців банку.

Читайте також: Чому нардепа Онищенка хочуть посадити за український газ

"Під час допиту посадовці не надали жодних відомостей на підтвердження перерахування вказаних сум в рахунок держбюджету, посилаючись на заборону розголошувати ці відомості. Таким чином, наразі невідомо, куди і за яких обставин вказані кошті були перераховані", - наголосили у НАБУ. 

В результаті у цій справі зареєстровали кримінальне провадження за фактом вчинення невстановленими службовцями "Ощадбанку" незаконних дій з майном, на яке накладено арешт.