Жіноче тіло в абстракції: режисер Лінч створив альбом з еротичними знімками

Відомий своєю любов'ю до краси тіла та фотографії, режисер Девід Лінч зібрав знімки, на яких зображені оголені жінки, в одну книгу

Вона називається Nudes, її видає Фонд сучасного мистецтва Cartier.

У книзі Лінч зібрав більше сотні кольорових та чорно-білих інтимних жіночих портретів, які зняв сам режисер. Його еротичні фото наближені до абстракції, тому він пропонує дивитись на жіночі тіла, ніби через калейдоскоп.

"Мені подобається фотографувати оголених жінок. Нескінченна багатогранність людського тіла зачаровує: бачити, наскільки різною може бути жінка — це неймовірно”, — говорить Лінч.

Сьогодні, 9 листопада, режисер презентує свою книгу Nudes у Парижі та підпише перші продані примірники.

Довідка:

Девід Кіт Лінч  — американський кінорежисер, музикант, художник і актор. Представник американського незалежного кінематографу.

Фільми Лінча вирізняються елементами сюрреалізму, атмосферою жаху і марень, дивними і відразливими образами та оригінальною музикою. Більшість його робіт досліджують темну сторону життя маленьких міст США: наприклад, фільм «Синій оксамит» та серіал «Твін Пікс», або незграбних метрополісів: «Голова-гумка», «Загублене шосе», «Малголленд-Драйв». Через його своєрідний стиль та акцент на американській психіці, продюсер Мел Брукс якось назвав Лінча «Джіммі Стюартом з Марсу». Лінч є одним з небагатьох сучасних режисерів, чий візуальний та вербальний стиль одразу впізнається.