Руанда неочікувано вийшла в лідери світового туризму

Країна Руанда отримала приз у номінації "Далекоглядне лідерство" на щорічній премії World Tourism Awards

Про це пише Capital FM

У африканській країні Руанді в 90-р роках минулого століття стався геноцид племені тутсі. В результаті тут загинув майже 1 млн. людей. І хоч випадки насильства тривали до середини 2000-их, зараз Руанда набуває новий образ і стає цікавою туристичною точкою.

Це відзначили організатори щорічної премії World Tourism Awards і назвали Руанду переможцем у номінації “Далекоглядне лідерство”.

Приз вручили президенту Полю Кагаме. Організатори кажуть, що він заслужив премію, бо "проводить політику примирення, підтримки туризму, турботи про дику природу і економічний розвиток, що призвело до зростання інвестицій в готельну сферу, і в підсумку країна стала одним з провідних туристичних напрямків в Африці".

З 2010 року доходи Руанди від туризму зросли вдвічі: з $200 до $400 млн на рік, а впродовж 2016 року Руанду відвідали майже півтора мільйона туристів.

Довідка:

World Travel Awards – премія, яку створили у 1993 році. Щороку організатори проводять нагородження у всіх ключових секторах індустрії туризму та підприємництва. Сьогодні бренд World Travel Awards визнаний у всьому світі як головна премія у цій галузі.