У Києві заступника райдержадміністрації судитимуть за розкрадання майна на 36,5 млн

Першого заступника Шевченківської райдержадміністрації Києва разом зі спільниками судитимуть через розкрадання комунального майна на 36,5 млн грн. та привласнення коштів

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Посадовець у змові з чотирма спільниками - службовцями підприємств та фізичними особами, розробив незаконну схему по заволодінню об'єктами комунальної нерухомості, розташованими на території Шевченківського району Києва.

На підставі підроблених документів комунальне майно переоформлювалось на підконтрольні посадовцю підприємства або відчужувалося на користь третіх осіб.

За такою схемою з 2015 по 2016 рр. очолювана першим заступником голови РДА злочинна група незаконно відчужила з комунальної власності шість об’єктів нерухомості - це нежитлові будівлі та квартири. Розмір завданих збитків складає майже 36,5 млн грн.

Також слідство встановило факти незаконного заволодіння посадовцем коштами комунальних підприємств, контроль за якими він здійснював, на суму 4,1 млн грн.

За позовами прокуратури чотири об'єкта нерухомості, які були незаконно відчужені, вже повернуто територіальній громаді міста. Судовий розгляд позовів про повернення ще двох приміщень триває. Крім того, накладено арешт на нерухоме майно фігурантів справи.