Нацполіція викликала на допит членів Вищої ради правосуддя. Судді заявляють про тиск поліції

Нацполіція викликала на допит членів Вищої ради правосуддя Павла Гречківського і Ярослава Романюка в зв'язку з можливим конфліктом інтересів у їхній діяльності

Про це повідомляє прес-служба Вищої ради правосуддя.

На адресу Вищої ради правосуддя надійшли листи за підписом заступника начальника Департаменту захисту економіки Національної поліції стосовно цих суддів.

Нацполіція просить надати документи про розподіл повноважень між членами Вищої ради правосуддя, документів, які стали підставою для призначення членами ВРП Гречківського і Романюка, письмово повідомити, за якими кандидатами на посаду судді Верховного Суду вказані члени ради заявляли самовідвід тощо.

В свою чергу судді поскаржилися раді на тиск з боку поліції.

У Вищій раді правосуддя вважають обраний Нацполіцією спосіб отримання інформації з визначених у запиті правових підстав de facto проведенням перевірки діяльності члена Вищої ради правосуддя щодо виконання ним конституційних повноважень, що не передбачено чинним законодавством.

Вища рада правосуддя вирішила звернутись до голови Нацполіції Сергія Князєва щодо "недопущення посадовими особами структурних підрозділів Національної поліції дій, які виходять за межі наданих їм законами України повноважень".