У компанії нардепа Новинського кажуть, що по всій Україні обшукують квартири їхніх працівників

10 листопада в офісах компанії Smart Energy і квартирах її менеджерів по всій Україні проходять обшуки

Про це заявив на своїй сторінці у Facebook прес-секретар "Смарт-Холдингу" Євген Загорулько.

"Що робить зазвичай наша влада, коли починається опалювальний сезон? Починає "кошмарити" газовидобувні компанії. У нас в офісах Smart Energy і в квартирах менеджерів по всій Україні йде обшук", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, такі дії правоохоронців блокують господарську діяльність компанії.

У компанії уточнили, що обшуки є продовженням справи про так звану фіктивність Smart Energy - однієї з найбільших приватних газодобувних компаній України. Прес-секретар "Смарт-Холдингу" додав, що такі дії суперечать нещодавнім заявам керівників держави, що бізнес не буде більше піддаватися "маски-шоу".

Він також додав, що одна з компаній Smart Energy "Укргазвидобуток" врізана в газове кільце Харкова, тому блокування її господарської діяльності може призвести до зупинки видобутку і передачі газу, зниження тиску в системі і паралізувати опалювальний сезон в місті.

Згодом стало відомо, що обшуки також проходять в офісі ПрАТ "Укргазвидобуток", що входить до структури "Смарт-Холдингу". Про це повідомив адвокат директора компанії Вадима Мохова Олег Головков.

"В офісі "Укргавидобутку" відбувається обшук у справі про ухилення від сплати податків Smart Energy. На думку податкової поліції та слідчого Генпрокуратури, Smart Energy, яка є шостою за обсягом сплачених податків в Україні, є фіктивною компанією. Обшук у Мохова вже відбувся сьогодні вранці", - повідомив Головков.

У Генпрокуратурі підтвердили проведення обшуків в офісах Smart Energy.

Довідка:

Smart Energy - керуюча компанія в складі групи "Смарт-холдинг" народного депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського, яка відповідає за розвиток проектів у сфері видобутку вуглеводнів та альтернативної енергетики.