Свекруха голови НАЗК заявила в поліцію після візиту детектива НАБУ

Свекруха голови НАЗК Наталії Корчак заявила в поліцію про перевищення службових повноважень детективом НАБУ, який прийшов до неї 10 листопада з повісткою

Про це Корчак написала на своїй сторінці в Facebook.

"В результаті нічних подій мати мого чоловіка, Надія Іванівна Тимер-Булатова, звернулася в поліцію із заявою про перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу та незаконного проникнення в житло фізичної особи", - зазначила вона.

При цьому Корчак окремо вказала на порушення, які, на її думку, були здійснені детективом під час слідчих дій. Зокрема, це порушення порядку повідомлення про слідчій дії і вручення повістки, порушення прав свідка і порушення порядку проведення допиту.

Вона підкреслила, що детектив не вручав повістку її свекрусі і підписів про її отримання жінка не залишала.

"Ніяких повісток Надії Іванівні не вручалось. При виході з квартири він залишив якийсь документ на столі, вже потім показуючи на камеру, що це була повістка. Як випливає з її змісту, підписи свекрухи про отримання такої повістки на ній відсутні", - написала вона.

Також глава НАЗК прокоментувала повідомлення про те, що її свекруха зачинила у квартирі детектива НАБУ.

"Коли заходив у квартиру, слідчий швидко махнув документом, схожим на посвідчення, але вона не встигла розібрати, що там написано. Оскільки спочатку він сказав, що поставить кілька запитань, а сам почав заповнювати заздалегідь заготовлений протокол допиту, не давав їй його прочитати і вимагав поставити підписи, свекруха подумала, що це шахрай і зателефонувала синові. Він викликав поліцію. До приїзду поліції, щоб шахрай нікуди не втік, закрила замок", - зазначила Корчак.

Вона також вказала на непрофесіоналізм детектива, який прийшов в темний час доби до людини похилого віку, яка перебував вдома сама із маленькою дитиною.

"Саме завдяки вашим методам роботи мати мого чоловіка госпіталізована", - додала Корчак.