Росія опинилася за крок до відсторонення від Олімпіади-2018, - ЗМІ

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) отримав ще один серйозний привід не допустити Росію до участі в зимових Олімпійських іграх 2018 року в Пхенчхані

Відповідну інформацію опублікувало британське видання Daily Mail.

За інформацією джерела, колишній глава Московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков, який зараз є інформатором WADA (Всесвітнє антидопінгове агентство) надав МОК нові докази існування в Росії державної допінг-системи.

При цьому, якщо МОК в своїх розслідуваннях проігнорує отримані дані, Родченков готовий зробити цю інформацію публічною.

Спочатку передбачалося, що Родченков 6 листопада надасть комісії інформацію про конкретних спортсменів, які були частиною допінг програми в Росії.

Пізніше, МОК переніс терміни на 27 жовтня, через що Родченкову і його адвокатам довелося в екстреному порядку готувати документи, які вони змогли надати вранці 28 жовтня.

Інформатор WADA заявляє, що російська допінг-змова була організована і фінансувалася безпосередньо міністерством спорту Росії під керівництвом Віталія Мутко, який зараз обіймає посаду заступника прем'єр-міністра Росії. Сам Мутко, як і Путін, всі звинувачення заперечують.

Більш того, Росія вимагає екстрадиції Родченкова з США, де він отримав тимчасове укриття через загрозу його життю. Раніше двоє його знайомих по антидопінговій лабораторії загинули за нез'ясованих обставин.

Раніше Григорій Родченков докладно розповів про те, як російські агенти ФСБ були навчені відкривати пробірки зі зразками сечі російських спортсменів і замінювати їх чистими зразками.

Співробітники антидопінгової лабораторії через секретний люк проникали в офіційну лабораторію Олімпіади в Сочі і за допомогою солей унеможливлювали для перевірок позитивні допінг-проби.