Через потужний землетрус на кордоні Іраку та Ірану загинули вже 328 людей

На кордоні Ірану та Іраку стався руйнівний землетрус магнітудою 7,6, жертвами якого стали вже 328 людей

Про це повідомляє Al Jazeera, про це повідомляє "Європейська правда".

Землетрус, який відчувався навіть в Катарі, стався о 21.18 за місцевим часом у неділю. Його епіцентр знаходився на глибині майже 34 км. Найбільше людей загинуло в іранському місті Сарпол-е Захаб у провінції Керманшах.

Землетрус також вразив райони Іраку на південний схід від міста Сулейманія, одного з найбільших в Іракському Курдистані.

Стихія спричинила значні руйнування: без даху над головою опинилися близько 70 тисяч іранців. За останніми даними, загинули вже 328 людей. Рятувальники стверджують, що ця цифра буде зростати. Поранення за попередніми оцінками отримали понад 2500 людей.

Представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні перед засіданням міністрів закордонних справ і оборони заявила, що ЄС готовий надати підтримку постраждалим від землетрусу Ірану і Іраку.

"Я висловлюю глибокі співчуття народам Ірану та Іраку, потерпілим і близьким загиблих в результаті руйнівного землетрусу. Ліквідація наслідків стихійного лиха такої сили - це дуже складне завдання, і ЄС готовий надати сприяння цим країнам" - сказала вона.