Прокуратура вважає, що військовий умисно поранив телеоператора у Кривому Розі

Сторона обвинувачення наполягає на умисності дій інструктора під час поранення телеоператора В’ячеслава Вовка на військових навчаннях у Кривому Розі

Про це у Саксаганському районному суді Кривого Рогу, де розпочався розгляд цієї справи по сути, повідомила сторона обвинувачення, передає "Радіо Свобода".

За інформацією прокурора Олексія Пустоварова, під час інциденту підозрюваний, "тримаючи палець на спусковому гачку, утримував заряджений бойовими припасами пістолет моделі "Глок", направлений в область життєво важливих органів" потерпілого.

Як зазначив прокурор, підозрюваний, "діючи умисно, достовірно знаючи, що пістолет "Глок" є вогнепальною зброєю, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їхні суспільно небезпечні наслідки", умисно допустив натискання спускового гачка.

У відповідь сторона захисту обвинуваченого попросила час для ознайомлення з цивільним позовом. Наступне засідання суду у цій справі відбудеться 5 грудня.

Раніше захист підозрюваного клопотався про перекваліфікацію справи зі статті "умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень та незаконне поводження зі зброєю" на "спричинення тілесних ушкоджень з необережності". Обвинувачений інструктор заявляв, що визнає свою провину в пораненні телеоператора, але в його діях не було умислу.