Суд звільнив від кримінальної відповідальності силовика, який затримував активістів Майдану в Запоріжжі

Комунарський райсуд Запоріжжя звільнив від кримінальної відповідальності екс-заступника начальника райвідділу МВС Ігоря Мурашка у справі незаконного затримання активістів запорізького майдану

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Суд обґрунтував дане рішення закінченням термінів давності злочину.

Суддя призначив Мурашку штраф у 500 неоподаткованих мінімумів громадян (8500 грн) і заборонив обіймати посаду у правоохоронних органах упродовж двох років. Одному з постраждалих, що подав окремий цивільний позов на правоохоронця, призначили компенсацію моральної шкоди 5 тис. грн. Постраждалі та обвинувачений заявили про намір оскаржити рішення суду. Розгляд справи Мурашка тривав із літа 2014 року.

Ввечері 19 лютого 2014 року близько 10 учасників запорізького Майдану зібралися біля військової частини №3033, щоб умовити силовиків не їхати до Києва. Пікетувальників розігнала міліція. П’ятьох учасників акції затримали працівники Комунарського райвідділу МВС. Під час затримання міліціонери били активістів, у тому числі гумовими кийками.

Ігор Мурашко очолював групу міліції, працівники якої затримали активістів. Екс-міліціонера звинувачували за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України "службова недбалість" через те, що він не припинив дії підлеглих, які затримали активістів із порушенням законодавства.