ГПУ та СБУ проводять обшуки у "Львівській залізниці"

Прокурорами Генеральної прокуратури України проводиться обшук в адміністративних приміщеннях регіональної філії ПАТ "Укрзалізниця" у Львові

Слідчі дії за участю і працівників Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Cлужби безпеки України відбуваються  у зв’язку з розслідуванням кримінального провадження про розтрату грошових коштів "Укрзалізницею" та її структурними підрозділами, передає прес-служба відомства.

До обшуків у регіональній філії "Львівська залізниця" виїмка документів відбувалася на територіях виробничих підрозділів "Моторвагонне депо Полтава" регіональної філії "Південна залізниця", у самій філії "Південна залізниця", ПрАТ "Дніпропетровський тепловозоремонтний завод", виробничому підрозділі "Моторвагонне депо "Тернопіль" регіональної філії "Львівська залізниця".

Як зазначають у ГПУ, під час обшуків вилучено документи, які підтверджують перерахування приватним акціонерним товариством "Дніпропетровський тепловозоремонтний завод" на рахунки одного із ТОВ, яке має ознаки фіктивності, грошових коштів у сумі понад 68 млн грн під виглядом отримання запчастин для ремонту на замовлення регіональних філій "Львівська залізниця", "Південна залізниця" дизельних двигунів для дизель-поїздів та за послуги з їх стендових випробувань.

За результатами досудового розслідування заступнику голови правління ПрАТ "Дніпропетровський тепловозоремонтний завод" оголошено підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Адміністрації цього підприємства вручено виклик про необхідність явки керівника для вирішення питання про оголошення і йому підозри за ч. 5 ст. 191 КК України, що передбачає можливість позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю до 3 років та з конфіскацією майна.

Надалі вирішуватиметься питання щодо оголошення підозри матеріально відповідальним особам регіональних філій "Південна залізниця", "Львівська залізниця" та їхніх структурних підрозділів.

Директору та засновнику вказаного ТОВ з ознаками фіктивності оголошено про підозру за ч. 2 ст. 205 КК України (фіктивне підприємництво). 

Санкція ч. 2 ст. 205 КК України передбачає покарання штрафом від трьох до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.