Суд скасував виправдання голови сільради, який збирав людей на Антимайдан

Вищий спецсуд з розгляду кримінальних справ скасував виправдувальний вирок стосовно колишнього гостомельського селищного голови, який незаконно збирав підлеглих працівників на Антимайдан

Про це у Facebook написала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Ухвалено рішення щодо призначення нового розгляду в суді першої інстанції.

"Екс-службовець, будучи членом Партії регіонів, діючи умисно, провів збори та повідомив підлеглих працівників Гостомельської селищної ради та її виконавчого комітету про обов’язкову участь в мітингу, який проходив з 13 по 15 грудня 2013 року в Маріїнському парку на підтримку Партії регіонів. Зловмисник особисто контролював явку працівників на мітинг Антимайдан", - написала Сарган.

Окрім цього, достовірно знаючи, що на робочому місці відсутні працівники, бажаючи приховати факт порушення їх трудових прав, шляхом зловживання своїм службовим становищем, власноруч підписав офіційні документи, які передав працівникам бухгалтерії, що нібито всі працівники працювали на місцях 13 грудня 2013 року. Таким чином, екс-службовець спричинив матеріальну шкоду місцевому бюджету.

Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191 (розтрата майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Йому загрожує покарання у виді обмеження волі строком до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.