Бойовики відмовилися відкрити пункт пропуску "Золоте", - Геращенко

Під час засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську бойовики з окупованих територій Донбасу відмовилися відкрити контрольний пункт "Золоте", як обіцяли раніше

Про це повідомила у Facebook перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко за результатами зустрічі.

"Про "вагу" слова ОРДЛО яскраво свідчить і історія з заблокованим КПВВ "Золоте", яке вони у жовтні пообіцяли відкрити днями. Так ось, сьогодні висунуто чергову передумову- шантаж: мовляв, тільки після розведення важкої техніки в Станиці Луганській (яка щотижня обстрілюється). Звернулася до координатора з вимогою дати оцінку цьому новому шантажу", — написала Геращенко.

За її словами, українська сторона закликала негайно розблокувати звільнення заручників. Зокрема мова йшла про звільнення підлітків з Ясинуватої, які утримуються бойовиками 15 місяців.

"Ми готові передати всіх, кого дозволяє українське законодавство, аби забрати підтверджених українців. Але ми не підемо на шантаж і не можемо відпустити на волю тих, хто жодним чином не підпадає під дію Мінських угод, наприклад, беркутівців, яких підозрюють у вбивстві героїв Небесної Сотні", — зазначила Геращенко.