Британія звинуватила Росію у кібератаках на ЗМІ та енергосектор

Національний центр кібербезпеки Британії звинувачує Росію у хакерських атаках на британські ЗМІ, енергетичний та телекомунікаційний сектори

Про це повідомляє Reuters.

"Я можу підтвердити, що втручання Росії, яке спостерігав Національний центр кібербезпеки минулого року, включало атаки на британські ЗМІ, телекомунікації та енергетичний сектор", - цитує агентство тези із майбутнього виступу Мартіна.

Він повідомить, що агентство "активно взаємодіє з міжнародними партнерами, промисловістю і громадянським суспільством" для вирішення цієї проблеми з боку Росії.

Коментарі Мартіна суголосні заяві британської прем’єрки Терези Мей про те, що Росія намагається "підірвати міжнародну систему", використовуючи інформаційну війну та кібератаки.

13 листопада прем'єр-міністр Британії Тереза Мей звинуватила Росію у втручанні у вибори, кібершпигунстві, агресії на Донбасі та незаконній анексії Криму.

Мей вважає, що російський уряд намагається "підірвати свободи суспільства". Прем'єр заявила, що Росія поширює фейкові новини, щоб "посіяти розбрат на Заході".