ГПУ і СБУ прийшли з обшуками до журналістки "Українського радіо". В СБУ кажуть, що обшукують її брата

Генпрокуратура та СБУ обшукує квартиру журналістки та заступниці головного редактора "Українського радіо" Світлани Мялик

Про це вона повідомила "Українській правді".

"Зараз я перебуваю у своїй квартирі на вулиці Михайла Донця, 2а. Несподівано до мене додому прийшли співробітники СБУ та Генпрокуратури, проводять обшук", - сказала вона.

За її словами, у квартирі шукають флешки, телефони, ноутбуки та інші носії інформації.

Журналістка зазначила, що вона не розуміє, через що у неї обшукують квартиру, але пов'язує це зі своєю журналістською діяльністю.

"Останнім часом я проводила журналістське розслідування, яке пов'язано з тіньовими схемами щодо ненадходженням коштів до державного бюджету. Кілька днів поспіль мені надходили непрямі погрози від різних людей, які натякали на те, щоб я не пхала свого носа, куди не слід", - сказала Мялик.

Речниця СБУ Олена Гітлянська заявила, що обшук проходить не у журналістки, а у її брата.

"Я не знаю чи в неї. Наскільки я знаю він мав проходити у її брата. Можливо, якщо вони живуть в одній оселі.  Але її професійна діяльність точно ніякого відношення до цього не має", - сказала Гітлянська.

Мялик стверджує, що в ухвалі Печерського суду значиться її ім'я. Вона пояснила, що її  брат очолює відділ по боротьбі з незаконним обігом акцизних товарів ОБНОТ Києва і його, можливо, підозрюють у тому, що він надав їй інформацію для розслідування.