З'явилися подробиці про затримання "гастролерів", які викрали 3 млн у відвідувачів автосалону в Києві

Зловмисників, які 14 листопада вихопили сумку з готівкою у подружньої пари, яка збиралася придбати авто у Оболонському районі Києва, поліцейські схопили впродовж години

Про це у Facebook повідомляє поліція Києва.

Протягом години після збройного нападу на подружжя киян, яке сталося біля салоун з продажу авто на проспекті Бандери у Києві,  співробітники карного розшуку наздогнали та затримали 5 нападників на околиці Деснянського району столиці.

За словами начальника Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрія Крищенка, всі підозрювані - громадяни Грузії. Організатор злочину - 1976 року народження, четверо інших - виконавці 1977, 1973, 1987 та 1982 років народження. Один із зловмисників з 2014 року перебуває у розшуку.

"У затриманих вилучили кілька пістолетів, які відправили на експертизу, транспортні засоби, на яких вони скоювали злочини, балаклави, одяг, засоби для розбиття скла,засоби зв’язку, номерні знаки", - розповів керівник столичних поліцейських.

Після проведення обшуків за місцями мешкання підозрюваних, було також вилучено пістолети з глушниками, магазини з набоями, близько 30-ти мобільних телефонів, якими вони користувалися.

Слідчим відділом Оболонського управління поліції відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

"На цей час вже доведено, що зловмисники причетні до скоєння трьох розбійних нападів. Окрім того, є всі підстави вважати, що на рахунку злочинної групи близько 10 нападів на підприємців з метою заволодіння великими сумами грошей. Тож у рамках розслідування цієї справи будуть встановлені всі деталі та обставини кримінальних епізодів", - розповів Крищенко у середу, 15 листопада.