"Нічого страшного": В Кремлі прокоментували фейк від російського Міноборони

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував публікацію Міністерством оборони скріншота з гри, представленого в якості "незаперечного доказу" підтримки "Ісламської держави" з боку США

Про це повідомляє російський телеканал "Дождь".

"По-перше, помилки трапляються. Скажімо так, нічого страшного немає, якщо вони своєчасно коригуються. Що і було зроблено Міноборони. Я б не став перебільшувати значення цієї помилки", - сказав Пєсков.

14 листопада Міноборони опублікувало кілька кадрів, які нібито підтверджують підтримку "Ісламської Держави" з боку США. Знімки виявилися скріншотом з мобільної гри і фотографіями з хроніки 2016 року.

"Дані факти є незаперечним підтвердженням того, що Сполучені Штати, імітуючи для світової спільноти непримиренну боротьбу з міжнародним тероризмом, по факту забезпечують прикриття боєздатних загонів ІДІЛ для відновлення їх боєздатності, перегрупування і використання їх в просуванні американських інтересів на Близькому Сході", - йшлося у повідомленні.

Експерти Conflict Intelligence Team виявили, що одне фото, розміщене в соціальних мережах міністерства оборони, взято з гри AC-130 Gunship Simulator: Special Ops Squadron. Інші знімки були з військової хроніки 2016 року.

Через годину після публікації виник резонансу в соцмережах і кадри видалили. Пізніше відомство заявило, що скріншоти опублікували "через помилку цивільного співробітника", в його відношенні почали перевірку.

У відповідь на фейкові кадри з гри та старих відео, опубліковані Міноборони Росії як підтвердження "змови" між США та "Ісламською державою", Twitter сколихнув флешмоб, в якому користувачі запропонували власні версії "розкриття".