Конгрес затвердив проект податкової реформи Трампа

У Сполучених Штатах нижня палата парламенту затвердила законопроект податкової реформи.

Масштабний план всебічного реформування американської податкової системи США, що був одним з пунктів передвиборної програми Дональда Трампа, підтримали 227 конгресменів, "проти" висловилися 205, повідомляє DW.

Тепер, для того щоб цей закон був прийнятий, його має схвалити Сенат.

Разом з тим, у сенаторів-республіканців є власний план податкової реформи, котрий відрізняється від проекту Палати представників.

"І якщо сенатори будуть наполягати на своїй версії, верхньої та нижньої палат Конгресу доведеться домовлятися з низки ключових питань", - йдеться у повідомленні.

Раніше республіканці заявляли, що мають намір домогтися ухвалення закону до кінця року. Це стало б першим серйозним законодавчим успіхом Дональда Трампа з моменту його вступу на посаду.

Одним з основних пунктів податкової реформи є істотне зниження ставок особистого прибуткового і корпоративного податків. Останній в США - зараз один з найвищих у порівнянні з показниками в інших країнах з розвиненою економікою. Максимальну норму оподаткування для підприємств планується скоротити з нинішніх 35 до 20 відсотків.

Податкову систему пропонується спростити таким чином, щоб замість семи категорій прогресивного прибуткового податку залишилися всього три основних, прив'язаних до розміру доходів: 12%, 25% і 35%.

Четверта категорія - 39,6% - призначена для окремих громадян з доходами понад $500 тис. доларів і подружніх пар, які заробляють від $1 млн на рік.