Розкрадання на "Стіні": затримали чоловіка, який допоміг відмити 10 млн грн держкоштів

Правоохоронці затримали восьмого фігуранта справи щодо розкрадань державних грошей під час втілення проекту "Стіна"

Про це повідомляє прес-центр Національного антикорупційного бюро України.

У відомстві розповіли, що вчора в результаті обшуків затримали людину, яка ймовірно була задіяна у корупційній схемі із заволодіння коштами держбюджету, виділеними на проект "Стіна".

Слідчі встановили, що ця особа виступила пособником у заволодінні бюджетними коштами службовими особами Державної прикордонної служби та керівниками підприємств-генпідрядників.

З'ясувалося, що затриманий організував придбання підприємства з ознаками фіктивності та впродовж 2015–2016 років забезпечував через нього переведення у готівку безготівкових коштів. Ці гроші надходили від генеральних підрядників, залучених службовцями ДПСУ для здійснення заходів з інженерно-технічного облаштування кордону.

"Всього, відповідно до даних слідства, за участю цього підприємства конвертовано у готівку понад 10 млн грн, виділених для інженерно-технічного облаштування кордону, якими у подальшому заволоділи учасники злочинної схеми", - наголосили у НАБУ.

Зараз правоохоронці вирішують питання про повідомлення зловмиснику про підозру, а також обрання запобіжного заходу.

Під час обшуків детективи вилучили понад 40 печаток підприємств з ознаками фіктивності, зокрема й тих, які були частиною злочинної схеми, а також декілька сотень тисяч готівки.