У Києві поліція затримала молодика з саморобною бомбою

В Оболонському районі міста Києва поліція виявила у 31-річного місцевого жителя саморобний вибуховий пристрій, начинений металевими кульками

Тепер чоловіку загрожує до 7 років тюремного ув’язнення, повідомляє прес-служба Національної поліції.

"Під час відпрацювання району на вулиці Мукачівській дільничні інспектори поліції помітили невідомого, який, побачивши правоохоронців, почав підозріло себе поводити та помітно нервувати. Під час поверхневого огляду у рюкзаку чоловіка поліцейські виявили предмет, схожий на вибуховий пристрій, начинений металевими кульками", - йдеться у повідомленні.

Киянин пояснив, що знайшов небезпечний предмет кілька місяців тому і залишив собі. З якою метою він його зберігав, чоловік пояснити не зміг.

Правоохоронці вилучили вибухонебезпечний предмет та направили на відповідні експертні дослідження.

Киянина затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчим відділом Оболонського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

Зараз вирішується питання щодо повідомлення правопорушнику про підозру у вчиненні злочину та обрання йому міри запобіжного заходу.