Українська молодь активно долучається до олімпійського руху. Новини компанії

Відповідно до результатів дослідження, для української молоді є важливими спорт та долучення до олімпійського руху

Про це йдеться в сюжеті Еспресо.TV.

Щастя й радість від життя для активної частини українців залежить не лише від матеріальних благ та задоволень. Важливим є участь у різноманітних спільнотах, усвідомлення себе частиною ширших об'єднань. Такі результати дослідження компанії GfK. Яке провели за ініціативи Національного Олімпійського комітету та підтримки Кока-Коли. Серед молоді найбільш популярні спорт та долучення до олімпійського руху.

"Хтось стане чемпіоном. Ми розуміємо, що всі не можуть бути чемпіонами, а хтось буде й займатися спортом для себе. Хтось буде приходити й підтримувати на змаганнях наших спортсменів. Тому дійсно спорт має дуже вагомий внесок в популяризацію здорового способу життя, виховання здорової людини, виховання патріотичної людини", - наголосив президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

"Навіть участь, не обов'язково перемоги олімпійські, участь і приклад олімпійців надихають нашу молодь, тому що олімпійці можуть відігравати ключову роль в натхненні і розвитку нашої молоді на майбутнє і робити своїми прикладами їх щасливими", - зауважила директор з питань зв'язків з громадськістю "Кока-Кола Україна" Олеся Жулинська.  

На підставі досліджень на базі найбільшої української студії створили сім короткометражних фільмів. У зйомках взяли участь олімпійці та уславлені вітчизняні спортсмени. Наскрізна тема сюжетів — показати, як спорт та загальнолюдські цінності допомагають досягти успіху, почуватися оптимістом  та отримувати радість від життя.

"Взагалі наше завдання було підтримати таких людей, які мають намір опустити руки і десь на півшляху зупинитися. Це неприпустимо, це не по-спортивному. Тому треба йти до мети до переможного кінця", - зазначив олімпійський призер Жан Беленюк. 

"Вірити в себе, йти вперед попри все і щодня здійснювати маленькі, але все ж перемоги, для того, щоб життя навколо ставало яскравіше", - підсумував призер Олімпійських ігор Ілля Кваша.

Проект планують інтегрувати в загальнонавчальні заклади. Через організацію  відкритих зустрічей та майстер класів з відомими олімпійцями.