В Адміністрації президента заперечили вплив на рішення НАЗК

В Адміністрації президента заявляють, що не чинили тиску та не впливали на роботу Національного агентства запобігання корупції, заперечивши звинувачення з боку екс-працівниці НАЗК Ганни Соломатіної

Про це повідомив перший заступник глави департаменту стратегічного планування АПУ Олексій Горащенков у відповіді на інформаційний запит, передає "Укрінформ".

"Твердження пані Соломатіної щодо мого нібито впливу на рішення НАЗК не відповідають дійсності. Для приписуваного мені втручання в роботу цього органу не маю ані права, ані можливостей, ані часу, ані бажання", – заявив Горащенков.

Чиновник АПУ також припустив, що своїми звинуваченнями Соломатіної могла спробувати прикрити недоліки у власній роботі в НАЗК.

"Мені важко судити, якими є мотиви вчинку пані Ганни. Чи то це її план уникнути відповідальності за свої дії чи бездіяльність під час перебування на відповідальній посаді в НАЗК, чи це наслідок публічного конфлікту між двома новоствореними антикорупційними органами, чи спроба натиснути на мене як на учасника конкурсу та на членів конкурсної комісії Державного бюро розслідувань", - додав представник Адміністрації президента.

Горащенков також зазначив, що це не перші звинувачення на його адресу, назвавши їх "інформаційною атакою".

"За останні півтора роки моєї участі в конкурсі я звик до системних інформаційних атак", - підсумував Горащенков.