Бойовики за добу випустили 90 мін на Луганському напрямку

У зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу бойовики 22 рази порушили перемир’я, жоден український військовослужбовець не постраждав

Про це йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО у Facebook. 

Українські військові 15 разів застосували вогонь у відповідь.

Підконтрольні Росії озброєні бойовики продовжують застосовувати зброю проти українських захисників. Особливо активно противник порушує домовленості про припинення вогню у темну пору доби.

На Луганському напрямку епіцентром бойового протистояння стала Світлодарська дуга. Ворог з невеликими перервами близько трьох годин обстрілював наші оборонні укріплення з 82-мм мінометів, гранатометів, кулеметів та озброєння БМП на підступах до Луганського. Загалом було випущено понад 90 мін.

Також зазначається, що ввечері під обстріли з мінометів калібру 82-мм, гранатометів і великокаліберних кулеметів потрапили оборонці Макарового, а зі стрілецької зброї - у районі Кримського.

На Донецькому напрямку противник застосував артилерію калібру 152 мм поблизу Водяного, зі 120-мм міномету бив по захисниках Павлополя і Широкиного, а позиції у передмісті Авдіївки бойовики обстрілювали з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Під гранатометний вогонь потрапили опорні пункти сил АТО біля Новотроїцького та Старогнатівки.