Луценко прокоментував справу НАБУ щодо його незаконного збагачення

Генпрокурор Юрій Луценко заявив про безпідставність провадження про його нібито незаконне збагачення, відкрите Національним антикорупційним бюро України

Про це Луценко заявив на брифінгу, передає Еспресо.TV.

"Нелогічно говорити про склад злочину. Луценко Юрій Вітайлійович і його дружина не повинні показувати в декларації 2 паркомісця, які придбав син. Йому 28 років і він проживає окремо від нашої сім'ї. Жодним законом не передбачено показувати в моїй декларації його видатки. Я не повинен декларувати його паркомісця", - сказав Луценко.

За словами Луценка, заяву на нього написав екс-заступник глави ГПУ часів Януковича Ренат Кузьмін, у якого знайшли золоту лопату.

"Я не здивований, що власник золотої лопати, який звинувачується прокуратурою в розкраданні 1,2 млн грн і переховується в Росії, написав на мене заяву. Це логічно з його точки зору. Не здивуюся, якщо власник золотого батону напише заяву, що я маю зареєструвати вартість обручки моєї невістки. Це їхній спосіб захисту від активності ГПУ. Чому про це заявляє прес-служба НАБУ - залишаю під питанням. Впевнений у законності моєї позиції та законності дій мого сина", - додав генпрокурор.

Луценко також зазначив, що спокійно ставиться до відкриття правоохоронними органами кримінальних проваджень щодо посадових осіб і особисто щодо нього.

"Це п'яте чи шосте провадження, що має стосунок до мене. Деякі закриті, деякі розслідують, це нормально", - сказав глава ГПУ.