Як виглядає електровантажівка від Tesla, та чи справді їй не потрібен водій. Фоторепортаж

Tesla презентувала електричну вантажівку, яка може проїхати близько 800 кілометрів на одній зарядці

Як запевняє компанія, автомобіль має кращу аеродинаміку, ніж спорткари на кшталт Bugatti Chiron. Як розповів Ілон Маск на прес-конференції, він "може керувати цією штукою, хоча ніколи не водив вантажівку".

У Tesla Semi встановлені два двигуни і внутрішні монітори від Tesla Model 3. Він може розганятися від 0 до 100 кілометрів на годину за 5 секунд і за 20 секунд при перевезенні понад 36 тисяч кілограмів.

Окремо наголосили на міцності скла в новій вантажівці:

Сидіння водія в Tesla Semi розташоване не по правій стороні, а по центру - по боках стоять два дисплеї. В системі передбачено автопілот, який зможе тримати машину в смузі і перебудовуватися без допомоги людини. Повної автономності в електромобілі не передбачено.

Маск окремо додав, що після 30 хвилин зарядки Tesla Semi може проїхати ще близько 650 кілометрів. Компанія почне виробляти електричні вантажівки в 2019 році, але поки не розкрила дату початку продажів і навіть приблизну вартість.

 

Фото Reuters.

Після завершення презентації вантажівки Маск анонсував випуск оновленого кабріолета Tesla Roadster. Електромобіль проїжджає на одному заряді більше 1000 кілометрів і набирає 100 кілометрів на годину за 1,9 секунд. Продажі Roadster почнуться в 2020 році.