З України видворили 8 небезпечних злочинців із Грузії

Правоохоронці затримали і видворили з України групу іноземців, наближених до кримінальних авторитетів

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Вони причетні до діяльності кримінальних угруповань та перебували на території України незаконно. Наразі правоохоронними органами прийнято рішення про їх примусове повернення на батьківщину.

Сьогодні, 17 листопада, в ході проведення профілактичних заходів з посилення контролю за дотриманням міграційного законодавства, попередження та припинення злочинів, які вчиняються іноземцями, поліцією затримані чотири громадянина іноземної держави. Серед них - Г. Хомерікі (кримінальне прізвисько "Нукрій"), В. Мікіладзе, Р. Голандзія (кримінальне прізвисько "Толстий") та Л. Шелія (кримінальне прізвисько "Шакал").

Читайте також: "Злодії в законі". Як Україна хоче позбутися кримінальних авторитетів

Ці особи причетні до скоєння правопорушень, зокрема – вимагань, незаконних заволодінь транспортом, квартирних крадіжок. Вони також є наближеними до лідерів кримінального світу зі статусом "злодії в законі". Крім того, вказані особи тривалий час незаконно заходилися на території України. 

Загалом упродовж сьогоднішнього дня Національна поліція України з СБУ, Державна Міграційна Служба України та Державна прикордонна служба України були реалізовані спільні заходи по примусовому поверненню на батьківщину восьми іноземних громадян. 

Таке рішення прийняте компентентими органами на підставі відповідних матеріалів ДМС і Нацполіція, які свідчать, що діяльність вказаних осіб суперечить інтересам забезпечення національної безпеки України.