В Одесі поліція схопила бандитів, які розстріляли авто з пасажирами

Правоохоронці затримали в Одесі двох зловмисників, які скоїли розбійний напад зі стріляниною

Це спортсмен з Дагестану та раніше засуджений мешканець Одеси, повідомляє прес-служба Національної поліції.

Як повідомили у поліції, наприкінці весни двоє невідомих поблизу вулиці Гагарінське плато розстріляли автомобіль, в якому перебували двоє чоловіків. Потерпілі отримали тяжкі вогнепальні поранення, однак залишися живими.

Особи зловмисників було встановлено. Це 30-річний уродженець Дагестану (професійний спортсмен боїв без правил) та 31-річний раніше судимий за грабіж одесит, який тривалий час займався боксом. Вони входили до злочинного угрупування, яке в минулому контролював вбитий у Стамбулі "злодій у законі" Ровшан Ленкоранський.

Серед інших учасників цієї банди - 38-річний уродженець Вірменії, 29-річний уродженець Грузії (професійний спортсмен із тайського боксу) та 29-річний уродженець Молдови (професійний спортсмен із боїв без правил).

Дагестанця та українця затримали під час спецоперації. Вони намагалися чинити опір.

За місцем мешкання затриманих провели обшуки і вилучили три пістолети та набої до них, гладкоствольну мисливську рушницю, п’ять мобільних телефонів і дві елітні іномарки.

Обом фігурантам оголошено підозру за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Їм загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Суд арештував їх з правом внесення застави: українцю - 56 тис. грн, дагестанцю -128 тис. грн.