Правляча партія Зімбабве закликала Мугабе піти у відставку

У неділю, 19 листопада, правляча партія Зімбабве ЗАНУ-ПФ за підсумками зустрічі центрального комітету оприлюднила заяву, в якій закликала президента країни Роберта Мугабе залишити свою посаду

Також в ЗАНУ-ПФ висунули вимогу до дружини президента Грейс Мугабе вийти зі складу партії через її невідповідну поведінку, повідомляє  BBC.

Раніше всі 10 регіональних відділень партії вже оголосили, що висловлюють Мугабе недовіру.

Як повідомили місцеві ЗМІ, військові будуть продовжувати наполягати на відставці Мугабе під час сьогоднішньої зустрічі. Також вони мають намір залучити католицьких священників у якості посередників у переговорах з нинішнім президентом.

Раніше видання Daily Mail повідомило, що у зв'язку з нестабільною ситуацією в країні президент Зімбабве Роберт Мугабе виїхав за кордон.

Імовірно, Мугабе міг виїхати в сусідню Намібію, куди раніше втекла його дружина.

Нагадаємо, раніше військові захопили владу у Зімбабве і заявили, що президент Роберт Мугабе, який керував країною з 1980 року, перебуває у безпеці, але не сказали, де.

Все почалося з того, що в країні розгорівся конфлікт між військовим блоком і 93-річним президентом Робертом Мугабе. Мугабе минулого тижня звільнив віце-президента Еммерсона Мнангагва і звинуватив його в спробі захопити владу.

Мнангагва довгий час вважали ймовірним наступником 93-річного Мугабе. Тоді ЗМІ писали, що на свою посаду Мугабе має намір призначити власну дружину - Грейс Мугабе.

Командувач ЗС Зімбабве Костянтин Чівенга у відповідь пригрозив втрутитися, якщо керівництво країни продовжить кадрові чистки, і врешті стримав своє слово: вранці в середу, 15 листопада, військові збройних сил Зімбабве взяли під контроль державну телерадіокомпанію ZBC, що і стало початком перевороту.