8 екс-посадовців ДФС приховали свої декларації, - НАЗК

В Нацагентстві з питань запобігання корупції заявили, що вісім колишніх працівників Державної фіскальної служби умисно не подали свої декларацій після звільнення

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

НАЗК надсилало нагадування екс-посадовцям про необхідність подання декларацій у передбачений антикорупційним законом 10-денний термін, але ці нагадування були проігноровані без пояснень чи заперечення щодо поважності причин неподання декларації.

Агентство вбачає в діях колишніх працівників ознаки корупційного правопорушення, за яке передбачено кримінальну відповідальність, визначену статтею 366-1 Кримінального кодексу України. Зазначається, що відповідні документи будуть надіслані до Нацполіції.

Також у Нацагентстві повідомляють, що за умисне неподання декларації передбачено відповідальність у вигляді штрафу від 2,5 тисяч до 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або позбавленням волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.