Білоруський КДБ затримав ще одного українця

У Білорусі затримали керівника підприємства ПАТ "Завод обважнювачів" Олександра Скибу

Про це йдеться в листі на ім'я українського посла в Білорусі Ігоря Кизима від 16 листопада, опублікованому виданням "Лівий берег".

У ньому вказується, що Скиба прибув до Мінська 15 листопада у відрядження на перемовини з ВАТ "Мінський тракторний завод". Два підприємства мають договір про постачання продукції, що використовується в ливарному виробництві білоруського заводу.

Чоловік вилетів з Києва до Мінська рейсом 15 листопада о 14:20 і прибув туди о 16:15 за місцевим часом, а додому повернутися збирався того ж дня. 

Того дня він востаннє вийшов на зв'язок о 19:20. Вже вранці наступного дня Скиба подзвонив дружині з чужого білоруського номера. Тоді він й розповів, що його затримали співробітники КДБ Білорусі.

"Намагаючись дізнатися про долю нашого співробітника, я звернувся за телефоном, знайденим в мережі, до оперативного чергового Управління КДБ Білорусі в Мінську із запитом про затримання нашого співробітника. Людина, яка відрекомендувалася заступником оперативного чергового, підтвердила мені факт утримання нашого співробітника в цій установі", - наголошується у листі Кизима.

У КДБ Білорусі досі не назвали причин затримання українця.