КДБ звинувачує затриманого в Білорусі українського журналіста у створенні цілої мережі шпигунів

Комітет держбезпеки Білорусі заявив, що затриманий в Білорусі український журналіст Павло Шаройко створив агентурну мережу з числа громадян Білорусі

Про це на брифінгу заявив офіційний представник КДБ Білорусі Дмитро Побяржін, повідомляє Tut.by.

Зазначається, що білоруси нібито за винагороду збирали для Шаройка відомості розвідувального характеру.

У КДБ заявляють, що Шаройко є кадровим співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

"Дя прикриття йому визначили посаду кореспондента Громадської національної телерадіокомпанії України ", - заявив Побяржін.

В КДБ стверджують, що Шаройко створив агентурну мережу з числа громадян Білорусі, "які за грошову винагороду виконували його завдання зі збору відомостей розвідувального характеру у військово-політичній сфері".

Відносно Шаройка порушили кримінальну справу за статтею "шпигунство" і прийнято рішення про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

"Шаройко визнав, що є співробітником кадрового апарату військової розвідки, що працює під прикриттям, а також своє звання - полковник. Він також підтвердив, що координацію його розвідувальної діяльність здійснював співробітник Головного управління розвідки Міноборони Ігор Скворцов, який діяв під прикриттям радника посольства України Білорусі. За діяльність, несумісну з дипломатичним статусом, Скворцов оголошений персоною нон-грата", - повідомив Побяржін.