Оплата ЖКП, оцінки дитини та QR-квитки на транспорт. "Картка киянина" тепер в мобільному додатку

16 листопада в рамках проведення всесвітньої конференції Smart City Expo World Congress 2017 (SCEWC) в Барселоні презентували мобільний додаток "Картка киянина"

Про це повідомляє The Village.

Головним нововведенням в додатку вважають міський месенджер. Він дає можливість жителям міста в режимі он-лайн спілкуватися з представниками влади, комунальними службами, дільничним лікарем і поліцейськими за допомогою смартфона.

Для міської влади месенджер - це канал інформування городян і інструмент для вивчення громадської думки. Окрім міського месенджера в додатку доступні ще чотири модулі: транспортний, медичний, освітній і комунальний.

У транспортному модулі користувач може придбати квиток у вигляді QR-коду, перевірити і поповнити баланс, а також переглянути історію поїздок.

В освітньому модулі користувач отримує повідомлення про пересування своїх дітей в громадському транспорті, часу їх входу і виходу. Він може перевірити їх оцінки та покупки в школі.

 

За допомогою медичного модуля користувачі зможуть записатися на прийом до лікаря, обрати найближчу (чи найзручнішу) медичну установу, необхідного фахівця і призначити час прийому.

Модуль дає можливість отримати електронний рецепт у вигляді QR-коду. Також цей модуль виконує роль електронної медичної карти, де зберігаються всі дані про стан здоров'я пацієнта.

З комунальним модулем користувач щомісяця отримує повідомлення про надходження нових квитанцій за послуги ЖКГ, які може оплатити в один клік, використовуючи будь-яку банківську картку.

Додаток запустять у 2018 році, на сьогодні розробка триває.

"Картка киянина" - найбільший соціальний проект столиці, який був впроваджений в 2012 році. Це повноцінна банківська карта з широким переліком додаткових корисних функцій, яка автоматизує і впорядковує механізм надання пільг, їх облік та адресність, створюють зручні сервіси для всіх жителів міста. 

Замовник проекту - Київська міська державна адміністрація. Реалізація відбувається за участю КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр", КП "Київпастранс", КП "Київський метрополітен", банку-емітента "Ощадбанк", Visa і MasterCard. Розробником програми виступила компанія UNIT.