Померла відома чеська тенісистка Яна Новотна

Екс-чемпіонка Вімблдонського турніру Яна Новотна померла у віці 49 років після тривалої боротьби з раком

Про це йдеться в офіційній заяві Жіночої тенісної асоціації (WTA).

"З глибоким сумом WTA оголошує про смерть в неділю 19 листопада Яни Новотни ... Після тривалої боротьби з раком, Яна пішла тихо в віці 49 років в оточенні своєї родини на своїй батьківщині", - йдеться в офіційній заяві асоціації.

Читайте також: Осиротіла в 13, виграла Олімпіаду в 16 та лікувалася від алкоголізму. Неймовірна історія фігуристки Оксани Баюл

Яна Новотна  — чеська тенісистка-професіонал. Під час кар'єри дуже успішно грала в парі. Переможниця 76 професійних турнірів у парі, та 24 — в одиночному розряді.

Чемпіонка Вімблдонського турніру 1998 року в одиночному розряді. Це звання вона здобула, перемігши в фіналі французку Наталі Тозья. Цей фінал Вімблдону був для Яни третім. Раніше вона поступалася Штеффі Граф у 1993 та Мартіні Хінгіс у 1997. У парі Яна вигравала турніри Великого шолому 12 разів. Ще чотири рази вона тріумфувала у міксті.

Окрім цього, вона срібна призерка Олімпійських ігор 1988 і 1996 років у жіночому парному розряді, а також бронзова призерка 1996 року в одиночному розряді.