У Києві через вандалів поставлять камери спостереження біля 3 пам'ятників

До кінця листопада столична влада планує встановити камери відеоспостереження біля пам’ятників Володимиру Великому, Миколі Щорсу і Меморіалу Вічної Слави

Про це йдеться в дорученні першого заступника голови Київської міської держадміністрації Геннадія Пліса, передає прес-служба КМДА.

Зазначається, що камери будуть підключені до загальноміської системи відеоспостереження. Планується, що вони захищатимуть пам’ятники від вандалізму.

"Прошу вжити заходів зі встановлення камер відеоспостереження (з можливістю реагування на перетин дозволеного периметра), щоб захистити від зловмисного руйнування або пошкодження пам’яток Володимиру Великому та Миколі Щорсу, Меморіалу Вічної Слави з підключенням цих камер до загальноміської системи відеоспостереження", – йдеться в дорученні директору Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрію Назарову.

Термін виконання доручення – 29 листопада 2017 року. Пліс розповів, що тиждень тому дав вказівку встановити сучасні камери з можливістю контролювати визначений периметр і cповіщати про порушення.