В Україні обрали "Жінку ІІІ тисячоліття". Одна з переможниць - Ірина Луценко

В Україні обрали переможниць десятої премії "Жінка ІІІ тисячоліття", у категорії "Рейтинг" перемогла нардеп, представниця президента в парламенті Ірина Луценко

Про це повідомляє УНІАН.

Церемонія нагородження відбулась 18 листопада. Щороку Вища представницька рада обирає жінок, які досягли значного успіху в своїй справі, приносячи користь суспільству.

Серед лауреатів ювілейної премії жінки-волонтери, лікарі, спортсменки, бізнесмени, громадські діячі зі всієї країни. Ірина Луценко стала переможницею в категорії "Рейтинг" за захист прав та рівних можливостей чоловіків і жінок, обстоювання справедливості та прав людини в усіх галузях життя. 

Після нагородження Луценко розповіла журналістам, що до політичного переслідування чоловіка з боку режиму Януковича уникала публічності. 

"Я була бізнесменом, мала математичну і фінансову освіту, освіту державного менеджера I-III категорії. Але після арешту Юрія Луценка довелось повністю вивчити справу, стати юристом і захисником, а також публічною людиною, тому що треба було публічно виграти в системи Януковича і довести, що Юрій не винен, що він є політичним в’язнем", - розказала вона.  

Відповідаючи на питання, як успішна жінка може поєднувати кар’єру з особистим життям, Ірина Луценко порадила прислухатися одне до одного.

"В першу чергу, поважати сильні риси одне одного, таланти кожного. І підтримувати. Ми з Юрієм скоро святкуватимемо 30 років разом. Це був дуже цікавий період життя, непростий, але дуже цікавий. В нас є дискусії, але вони дрібні в порівнянні з тією силою, яка виникає, коли ми об’єднуємося. Він постійно дарує мені квіти, дарує тепло і любов, і це взаємне. Це основне, що нас об’єднує", - сказала Луценко.