Моніторингу публічних закупівель - так!

Протягом багатьох років сфера державних закупівель в Україні була глибоко корумпованою. Із впровадженням системи електронних закупівель ProZorro як громадськість, так і бізнес отримали простий та систематизований механізм контролю та нагляду за державними закупівлями.

А завдяки публічному статусу замовники стали відповідальніше ставитися до формування тендерної документації та відбору переможців.

Водночас, прозорість в сфері публічних закупівель – це не панацея від будь-яких зловживань, а лише додатковий механізм, що допомагає будь- яким зацікавленим особам побачити порушення, а учасникам  - захистити свої права від свавілля замовників та конкурентів. Тому, коли постає питання чи потрібен моніторинг  публічних закупівель, існує єдина відповідь: звичайно, що так!

9 листопада Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроект №4738-д, який розширює повноваження Державної аудиторської служби Україну (ДАСУ) у сфері моніторингу публічних закупівель. І це ще один великий крок для підвищення ефективності та зменшення корупційних схем. 

Що ж зміниться для учасників та замовників?

Аудитори ДАСУ на сьогодні не мають інструментів, щоб запобігати порушенням на всіх етапах закупівель. Вони можуть реагувати на порушення лише після торгів, коли договори вже підписані і гроші переказані. Рекомендації аудиторів щодо розірвання договорів не є обов’язковими для виконання і часто ігноруються порушниками. Така безкарність значно знижує ефективність системи публічних закупівель, відлякує чесний бізнес і породжує корупційні схеми та махінації. Законопроект же зобов’язує замовників реагувати на рекомендації і зауваження ДАСУ. 

А введена система ризик-індикаторів, яку буде інтегровано в ProZorro, автоматично шукатиме та підсвічуватиме підозрілі закупівлі, і вони так само автоматично потраплятимуть у чергу на перевірку ДАСУ.  Окрім сигналів від системи ризик-індикаторів, приводом для перевірки закупівлі стануть звернення громадських активістів, журналістів або представників органів влади та місцевого самоврядування. Аудитори ДАСУ зможуть перевірити будь-яку закупівлю  і за власною ініціативою. 

Незважаючи на перевірки, що можуть тривати до 15 робочих днів, тендерна процедура порушуватися не буде: усі дії відбуватимуться як звично. 

Чи ефективними є перевірки? Так, про це найкраще свідчить успішний досвід порталу DoZorro, що був створений рік тому  з метою зібрати в одному місці всю інформацію про порушників і зламати їх схеми. На цьому ресурсі будь-яка людина або організація може залишити свій відгук про державну закупівлю. За час роботи на порталі вже було оброблено близько 6 тис. відгуків. При цьому порушення були виявлені майже в 2,7 тис. торгів. І всього лише за рік завдяки тим, хто писав відгуки на DoZorro, вже були збережені сотні мільйонів у бюджеті країни, викрито нечесних на руку співробітників держустанов і ліквідовано кілька корупційних схем. Напевно, багато хто пам’ятає обговорення закупівлі гібридних позашляховиків Mitsubishi Outlander для потреб Національної поліції, піднятий ще в листопаді 2016 р. Здавалося, що б тут такого? Але моніторинг закупівель за підтримки Transparency International Ukraine показав, що для закупівлі цих авто не можна використовувати норми закону, введені для потреб оборони,скільки не має чітких  підстав, щоб проводити закупівлю шляхом переговорної процедури  і в скорочені терміни. І справді, не зовсім зрозуміло, яким чином придбання 635 автомобілів із постачанням протягом 252 днів для заміни існуючих авто патрульної поліції впливає на обороноздатність.

З системою електронних закупівель контролювати та моніторити тендерні закупівлі набагато легше: відкритість та прозорість в усьому. А ще це просто та зручно, адже електронні торговельні майданчики інтегровані в моніторингову систему, а вся інформація структурована. Таким чином, за допомогою простих IT-рішень отримати доступ до необхідних даних стало ще простіше.

Система ProZorro надає нам прекрасний інструментарій для боротьби з корупційними схемами : як для аматорів, так і для професіоналів. Аналіз, моніторинг та контроль за дотриманням законодавства став значно простішим з відкритими даними. Проте навіть за умов максимальної відкритості, все ще залишаються проблемні питання :тендерні схеми, «спеціальна» документація, підкилимні інтриги, а ще  - недосвідченість та необізнаність у самих процедурах. Пам’ятайте, знаєш - значить озброєний, а ми повинні бути безкомпромісними, щоб створити нову РroZorry cистему, бо, як кажуть, довіряй, але перевіряй. 

Сергій Сагун

заступник керівника майданчику SmartTender.biz