"Київавтодор" обшукують через підозру у розтраті майна на 12 млн

У комунальній корпорації "Київавтодор" та комунальному об'єднанні "Київзеленбуд" проводяться обшуки через підозру у розтраті майна

Інформація про обшуки була оприлюднена на брифінгу мера Києва Віталія Кличка з першим заступником генерального прокурора Дмитром Сторожуком і заступником голови Національної поліції Ігорем Купранцем, інформує "РБК-Україна".

В ході брифінгу було заявлено, що обшуки відбуваються в рамках провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

"На сьогодні ми можемо констатувати факт з виявлення злочинних угруповань, які діяли в" Київавтодорі" і "Київзеленбуді". П'яти особам будуть пред'явлені підозри, слідство буде тривати. Протягом наступних трьох місяців ми зможемо окремі епізоди направити в суд ", - розповів Сторожук.

У свою чергу Купранець окреслив схему, за якою розкрадалися кошти.

"Керівники вищої і середньої ланки зазначених підприємств, отримавши кошти на проведення ремонтних робіт, відправляли зазначені кошти за фіктивними договорами на підконтрольні собі комерційні структури. Гроші оберталися в готівку. Роботи, які за документами виконувалися комерційними структурами, фактично виконувалися силами і засобами комунальних підприємств", - підкреслив Купранець.

За його словами, задокументовано вже кілька епізодів, за якими є експертизи. Вже можна сказати про суму підтверджених збитків - 11-12 млн гривень.