"Наполі" розтрощив "Шахтар" у Лізі чемпіонів

У 5 турі Ліги чемпіонів донецький "Шахтар" розгромно поступився у гостях італійському "Наполі"

Ліга чемпіонів. Група F. 5 тур

"Наполі" (Італія) – "Шахтар" (Україна) 3:0

Голи: Інсіньє, 56, Зелінськи, 81, Мертенс, 83

"Шахтарю" у грі проти "Наполі" достатньо було зіграти внічию, аби гарантувати собі вихід до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

Донеччанам вдалося на рівних з неаполітанцями провести перший тайм, проте після перерви господарі поля значно переважали суперника.

"Наполі" вийшов вперед на 56-й хвилині. Лоренцо Інсіньє отримав м’яч на лівому фланзі, змістився у центр і точно пробив у дев'ятку.

Італійці збільшили перевагу на 81-й хвилині, коли після швидкісної перепасовки з Дрісом Мертенсом ворота з лінії воротарського майданчика вразив Петр Зеліньски.

Розгромним рахунок став на 83-й хвилині – після кутового Андрій П'ятов зреагував на удар головою Рауля Альбіоля, однак вибив м'яч прямісінько на дальню штангу, звідки його впритул у сітку переправив Мертенс.

"Шахтар" програв "Наполі" з рахунком 0:3 та залишився з 9 очками на другому місці у групі. Італійці набрали 6 очок та йдуть третіми. Перше місце собі достроково гарантував англійський "Манчестер Сіті", який сьогодні переміг вдома голландський "Фейєноорд" 1:0 та набрав 15 очок. 

"Шахтар" завершить груповий раунд 6 грудня домашнім матчем проти "Манчестер Сіті". Щоб вийти до плей-офф у цій грі донеччанам достатньо зіграти внічию. У разі поразки команді Пауло Фонсеки необхідно розраховувати на те, що "Наполі" втратить очки у гостьовій грі проти "Фейєноорда". 

Читайте також: "Наполі" - "Шахтар". Все про вирішальний матч донеччан у Лізі чемпіонів