450 людей судяться з готелем в Лас-Вегасі, де сталася стрілянина, бо там знехтували заходами безпеки

В Каліфорнії сотні жертв та свідків масового розстрілу в Лас-Вегасі, який стався 1 жовтня, почали п'ять судових процесів проти компанії, яка володіє готелем, з якого вбивця розстрілював натовп

Про це повідомляє Reuters.

Найбільший з судових позовів подали  від імені 450 людей,  які були поранені або ж стали свідками стрілянини, в той час як інші чотири позови ініціювали сім'ї загиблих чи тяжко поранених. Всі п'ять справ подали до Верховного суду Лос-Анджелеса.

Мухаммад Азіз, адвокат з Х'юстона, який очолює судові процеси, сказав, що вони були подані до Каліфорнії, тому що майже всі позивачі були зі штату і там же й лікувалися. Він також зазначив, що Live Nation Entertainment Inc, організатор заходу, була каліфорнійською компанією.

Жертви звинуватили готельного оператора MGM Resorts International і його дочірню компанію Mandalay Corp, яка володіє готелем, нездатними належним чином контролювати рівень безпеки у своїх закладах, та навчати співробітників застосовувати адекватні заходів запобігання трагічним ситуаціям.

Організатори фестивалю приєднались до цієї думки, і також стверджують що Live Nation недбало поставилась до забезпеченння адекватиних заходів безпеки і не навчила персонал діяти в надзвичайних ситуаціях належним чином.

Читайте також: Заможний бухгалтер, не злочинець та не екстреміст. Історія терориста, який вбив 59 людей у Лас-Вегасі

Нагадаємо, що в ніч на 2 жовтня 64-річний американець Стівен Педдок відкрив стрілянину з номера свого готелю по натовпу відвідувачів фестивалю кантрі-музики "Route 91" в Лас-Вегасі.

За останніми даними, в результаті стрілянини в Лас-Вегасі загинули 59 осіб, 515 отримали поранення. Нападник - 64-річний Стівен Крейг Педдок - застрелився сам. Його знайшли мертвим у готельному номері. При ньому було 10 одиниць вогнепальної зброї.

"Ісламська держава" взяла відповідальність за найкривавішу стрілянину в історії США. Високопосадовці США заявили про непричетність "Ісламської держави", а ФБР не знайшло зв'язку нападника у Вегасі із терористами.

Згодом стало відомо, що покійного батька масового вбивці 8 років шукало ФБР. Трохи згодом з'явилося фото зброї, яку застосував убивця з Лас-Вегаса.

Також виявилося, що Стівен Педдок невдало судився з казино, а незадовго до атаки грав на $160 тисяч. Слідчі вважають, що 64-річний стрілок міг планувати й інші атаки.