Київ уклав угоду з будівництва 4-ї гілки метро, яка також охопить Троєщину

Мер Києва Віталій Кличко та заступник голови правління China Pacific Construction Group Го Уін підписали угоду про співпрацю у проекті із будівництва четвертої лінії метро в столиці

Про це повідомляє прес-центр Київської міської державної адміністрації.

Документ передбачає створення робочої групи із українських та китайських спеціалістів, яка розробить оптимальні технічні та фінансові рішення, щоб втілити проект в життя.

На будівництво планують витратити $2 млрд, втім 85% від прогнозованої вартості проекту буде забезпечено за рахунок кредиту від китайських фінансових установ.

"Можливість залучення цього кредиту розглядається Україною із наданням державної гарантії на повернення кредитних коштів. Термін повернення кредиту – від 15 до 20 років. При цьому процентна ставка буде предметом переговорів", - наголосив Кличко.

Читайте також: Метро на Виноградар. Як виглядатимуть майбутні станції

Планується створити нову лінію метрополітену протяжністю майже 18 км з 13-ма станціями. Також буде побудована пересадочна лінія протяжністю 1 км між кільцевою електричкою та новою четвертою лінією. За попередніми оцінками, будувати будуть 5 років. 

"Після року наших спільних зусиль ми можемо підписати офіційну угоду. Ми маємо гарний досвід розбудови метро у всьому світі. Ми знаємо, що 4 гілка метро є нагальною для Києва, адже наш проект має зв’язати обидва береги Дніпра та нарешті вирішити транспортні проблеми масиву Троєщина", - підсумував Го Уін.