Творець "Тачок" та "Історії іграшок" пішов з Pixar через "небажані поцілунки"

Креативний директор Pixar, а також мультиплікатор, режисер і сценарист Джон Лассетер пішов в "безстрокову відпустку"

Про це повідомляє видання The Hollywood Reporter.

Лассетер надіслав співробітникам листа, в якому і розповів про відставку. Він визнав ряд скоєних "помилок" і "болючих" розмов.

"Ніколи не буває легко дивитися в обличчя своїм помилкам, але це єдиний шлях навчитися у них. Сподіваюся, перерва на шість місяців дозволить мені навчитися контролю, прийти до тями і в підсумку повернутися", - написав Лассетер.

Одночасно з листом Лассетера видання опублікувало матеріал, присвячений скаргам на його поведінку. Неназваний співробітник Pixar розповів, що креативний директор "виявляв наполегливість", дозволяв небажані обійми і поцілунки, а також коментував чужий зовнішній вигляд.

Джон Лассетер відомий як один із засновників Pixar і режисер двох культових картин студії - "Історії іграшок" і "Тачок".

Крім того, він виступав як продюсер мультфільмів "Вгору", "Моана" і "Думками навиворіт". Звинувачення до Лассетера надійшли напередодні виходу в прокат нового проекту - мультиплікаційної стрічки "Таємниці Коко". Прем'єра мультфільму в Україні відбудеться 23 листопада.

Читайте також: Кевіна Спейсі звинувачують у домаганнях до 14-річного хлопчика. Історія про невчасну гомосексуальність