Як поранений солдат тікав з Північної Кореї. Відео з камер спостереження

Сполучені Штати опублікували ролик з камер спостереження, на які потрапив момент втечі солдата КНДР до Південної Кореї через кордон

Про це повідомляє видання QUARTZ.

Інцидент стався 13 листопада, але відео опублікували тільки 21 листопада. На початку ролика солдат рухається до кордону на військовому джипі, потім - біжить до загорожі вже пішки.

Його переслідують як мінімум чотири товариші по службі, які роблять кілька пострілів. Військовослужбовець добігає до демаркаційної лінії - смузі між двома країнами - де отримує кілька поранень.

Коли солдат перетнув демаркаційну лінію, за ним вирушили військовослужбовці Південної Кореї. Вони витягли його з окопу і на вертольоті доставили в лікарню в Сувон.

Солдат КНДР отримав шість важких поранень, лікарі також виявили в його організмі паразитичних черв'яків, які заводяться через погані гігієни і харчування. Вранці 21 листопада він прийшов до тями і продовжує відновлення в лікарні.

"Я ніколи не бачив нічого подібного протягом 20 років роботи", - наголосив південнокорейський лікар Лі Кук-Джонг. 

За його словами, найдовший черв'як, видалений з кишечника пацієнта, був довжиною 27 см. Лікарі також пояснили, що в КНДР існують проблеми з медициною, адже обладнення є примітивним, а докторів погано тренують. 

Через дії північнокорейських солдатів командування ООН в Південній Кореї звинуватило КНДР в подвійному порушенні умови угоди про перемир'я від 1953 року. Військові не тільки порушили демаркаційну лінію, а й відкрили вогонь в бік сусідньої держави.

Читайте також: КНДР знову запустила ракету над Японією. Чому вона постійно хоче знищити цю країну