20 найсмішніших рекламних роликів 2017

16 листопада відбулася церемонія нагородження переможців європейського фестивалю Epica Awards, де журі вибрало 20 переможців на премії гумористичних рекламних кампаній

Про це пише видання Adweek.

16 листопада відбулася церемонія нагородження переможців європейського фестивалю Epica Awards, де журі вибрало 20 кращих та найвеселіших рекламних відеороликів.

"Як в кіно"

Авіакомпанія Norwegian Air створила відеоролик "Як в кіно", в якому показує справжню, але кінематографічно зняту Америку: пробки в Нью-Йорку, чемпіонат регбі, переговори підприємців.

"Космічний корабель на кордоні"

Організація за підтримки канадського кінематографа Friends of Canadian Films опублікувала відеоролик, в якому канадська сім'я прощається з дивним створінням і відвозить його до побратимів-інопланетян.

За даними Friends of Canadian Films, 90% виручки від показу фільмів в Канаді становлять кінокартини з США. Таким чином компанія хоче підтримати канадський кінематограф.

"Брати по медіа"

Щоденна японська газета Shizuoka Shimbun і телевізійна мережа Shizuoka Broadcasting System створили відеоролик на підтримку медіа в Японії.

У ролику пара дівчат розмовляють, спостерігаючи привабливих хлопців на пляжі. Тим часом до них підходять познайомитись двоє дідусів, які представляються "Газетою" та "Телебаченням".

Дівчата їм відмовляють, а чоловіки у пошуках засобу потрапляють до місця, де за допомогою різних процедур та тренувань їх омолоджують, і вони стають схожими на ровесників тих дівчат. Це діє, і незнайомки врешті погоджуються на зустріч.

"Давно не бачилися"

Фармацевтична компанія Lawton Drugs створила відеоролик для просування препарату проти запорів Lax-a-Day. Жінка чепуриться в туалеті під музику, а коли виходить, колега дивується і питає її: "Мішель, ти повернулася?".

"Божевілля"

Британський підрозділ McDonald's створив рекламу, в якій протиставляє досить дивну кав'ярню, де каву подають одразу у трьох посудинах, зручному сервісу McDonald's.

Компанія Mars опублікувала рекламу шоколадного батончика Snickers. У відео хірург забув під час операції в животі пацієнта свій телефон, і на нього постійно дзвонять.

Лікар відповідає на дзвінки прямо крізь живіт свого пацієнта. Слоган рекламної кампанії - "Тобі все одно, коли ти голодний".

"Всьому своє місце"

Чеська компанія з переробки відходів Eko-Com створила кілька жартівливих роликів, щоб надихнути городян сортувати сміття, яке вони викидають.

"Тільки не він"

Британська національна лотерея створила ролик про чоловіка, який хоче виграти в лотереї, щоб реалізувати свою мрію - нагадувати людям про те, що вони прекрасні.

Річ у тім, що робить він це піснею в не надто зручних ситуаціях: під час того, як вони йдуть у туалет, хочуть підправити макіяж, почистити зуби, чи ведуть авто.

"Життя без даних"

Нігерійський підрозділ інтернет-провайдера Airtel створив рекламу про чоловіка, який опинився на безлюдному острові і намагається привернути уввагу кораблів, що пропливають повз. В ролику компанія показує, як сучасна людина відчуває себе, опинившись без технологій та постійного потоку інформації.

"Життя на Марсі"

Шведський фестиваль фільмів жахів Elmsta 3000 створив про перших людей на Марсі й неприємну зустріч з інопланетянином.

"Трохи гіркоти"

 

Канадська компанія з виробництва пива Farnham Ale & Lager створила кілька рекламних відеороликів. Перший розповідає про двох колег, один з яких отримав підвищення, а інший не надто цьому радіє. У другому наречена біля вівтаря дізналася, що її коханий весілля вирішив проігнорувати. З обох від злості "аж ллється" пиво.

"Прихована агресія"

Американська логістична компанія FedEx створила відеоролик про нараду співробітників, які з нудьги обговорюють атмосферу прихованої агресії в офісі.

"Костюм-крило"

Норвезька компанія з продажу вживаних речей Finn.no дотепно обіграла роль горе-татка: у відеоролику батько маленької дівчинки хотів стрибнути з нею зі скелі в костюмах для вільного польоту, але його дружина вчасно помітила це.

Британський підрозділ автомобільної компанії Volkswagen створив відеоролик про парочку, яка ховається від інопланетянина в багажнику свого автомобіля.

"Пісня про футбольну команду"

В ролику Coca-Cola нагадала єгипетським уболівальникам склад їх збірної перед Кубком африканських націй у 2017 році.

"Захоплення"

Тайська компанія з продажу засобів для схуднення Verena Sure створила відеоролик про поліцейського, який штрафує подорожніх за перевезення жирного м'яса.