Алкоголь змушує почуватись сексуальним чи бути агресивним. Що вино, пиво та міцні напої роблять із вашим настроєм

Вино може розслабити або “засмутити”, а міцні напої створюють відчуття сексуальності: науковці у новому дослідженні дізналися, як різні типи алкоголю впливають на емоційний стан людини

Про це пише Business Insider.

У дослідження компанія BMJ Open опитала майже 30 000 людей з 21 країни світу. Кожний учасник експерименту вживав вино, пиво та міцний алкоголь у різних ситуаціях і дізналася, як різні види спиртного впливають на їхні настрій та емоції.

Червоне вино і пиво розслабляють

Учасники дослідження повідомляли про те, що вино розслабило, у 52,8% випадків. Конкуренцію йому складає пиво: 47,2% людей сказали, що вони почали релаксувати після кількох кухлів пива.

Але червоне вино також змушує почуватися депресивно

Якщо ввечері є плани випити вина, потрібно пам'ятати, що воно також може «засмутити». 60% респондентів сказали, що почувалися сонливо і засмучено, коли випили кілька келихів.

Міцні види алкоголю можуть дати енергію та впевненість

Більше половини представників усіх країн асоціюють міцний алкоголь із енергійністю та впевненістю у собі. Молодь стає особливо чутливою, тому високоградусне спиртне справляє на них найбільший ефект.

Міцний напої створюють відчуття “сексуальності”

Більше 40% людей сказали, що відчували себе «сексуальними» після вживання міцних напоїв. Та між представниками країн є різниця: найбільше збуджуються жителі Південної Америки та Бразилії.

Та через спиртне можна стати агресивним, сльозливим та нудним

Третина людей розповіла, що алкогольні напої змусили їх сердитися чи стати агресивними. Після кількох чарок жінки почувалися засмучено, а ось чоловіки ставали здебільшого злими.

"Люди можуть вживати алкоголь, щоб почуватися впевнено, та часто вони ризикують отримати зворотній ефект і злими та засмученими”, - застеріг професор Марк Белліс.

Хоч це дослідження демонструє зв'язок між почуттями та напоями, він не пояснює причини цих емоційних змін.