Більше платиш - далі їде. Маск назвав ціни на нові електровантажівки Tesla

Компанія Ілона Маска Tesla назвала попередні ціни на електричні вантажівки Tesla Semi, представлені 17 листопада

Про це йдеться на сайті виробника.

Судячи з інформації, остаточна вартість машини залежить від відстані, яку вона може подолати на одній зарядці.

Tesla буде продавати електровантажівки в двох стандартних модифікаціях. Фура з запасом ходу в 300 миль або 483 кілометри обійдеться в $150 тисяч, на 500 миль або 805 кілометрів - в $180 тисяч.

Компанія Маска також надала клієнтам можливість замовити спеціальну модифікацію Founders Edition за $200 тисяч. Founders Series - це іміджевий проект для підтримки Tesla, який імовірно відрізняється від стандартних варіантів деталями інтер'єру.

Однак якщо за передзамовлення однієї з двох звичайних версій потрібно заплатити $20 тисяч, то за найдорожчий варіант потрібно заздалегідь викласти повну суму. Характеристики вантажівки поки не заявлені.

Читайте також: Як виглядає електровантажівка від Tesla, та чи справді їй не потрібен водій. Фоторепортаж

На представленні Tesla Semi Truck Ілон Маск заявив, що вантажівка здатна розганятися до 100 кілометрів на годину за п'ять секунд, а при максимальному завантаженні в 36 тонн - за 20 секунд. Як запевняє компанія, автомобіль має кращу аеродинаміку, ніж спорткари на кшталт Bugatti Chiron. 

В системі є автопілот, але повна автономність не передбачена. Лише після 30 хвилин зарядки фура проїде до 400 миль (650 кілометрів), пообіцяв творець проекту. Tesla має намір почати серійне виробництво електровантажівок в 2019 році.

Маск також анонсував випуск оновленого кабріолета Tesla Roadster. Електромобіль проїжджає на одному заряді більше 1000 кілометрів і набирає 100 кілометрів на годину за 1,9 секунд. Продажі Roadster почнуться в 2020 році.